Durant aquest curs, els alumnes de tercer de l’institut Viladomat estem fent una activitat sobre el consum d’alcohol, tabac i drogues en general anomenat Canyes i Petes.

El programa es basa en un dossier on en cada hora de tutoria n’omplim un tros tots junts i parlem obertament sobre el tema. Sempre surten anècdotes de gent consumidora d’aquests productes i històries que els hi passen quan estan com una Cuba.  També, podem obtenir més informació anant a la pàgina web del programa i preguntar a experts si pel que fos tenim vergonya a consultar els nostres problemes als éssers propers.

Personalment, crec que és un programa força interessant i que va ver per saber els pros i contres de la consumició de drogues. Per tant, crec que en un futur no gaire llunyà en servirà per decidir les nostres pròpies accions.

 

Valoració general del programa:

Durant aquest programa, he après a conviure amb la societat fumadora, a no fer el que diuen els altres, a tenir força de voluntat, a saber dir que no, els aspectes teòrics sobre el consum, a no presionar a les persones i a buscar ajuda quan algú té un problema relacionat amb el tema. També,  m’han agradat les escenes interpretades per els companys. Més tard, canviaria el fet de que el programa ha sigut repetitiu per la semblança de les situacions. Després, els videos estaven una mica antiquats i s’hauria d’incloure la reacció dels pares i dels amics.