L’últim dia de situació d’aprenentatge, els alumnes de tercer d’ESO de l’institut Viladomat, vam visitar una exposició situada al castell de Montjuïc sobre el nazisme i el feixisme a Barcelona.

El que volia transmetre la comissaria de l’exposició, era com va influenciar el nazisme i el feixisme a Barcelona durant la 2a Guerra Mundial. La part que em va semblar més sorprenent, és el punt de contrast que hi havia entre els rics i els pobres. Un exemple seria que quan Himmler va arribar a la ciutat, el sopar de benvinguda era d’un grau de luxe exagerat mentre que en el carrer, la gent s’estava morint de gana. També em resultar curiós que els nazis es pensaven que a la muntanya de Montserrat es trobava el famós Sant Grial.

Personalment, crec que va ser la típica sortida productiva i cultural que sempre resulta interessant.