Mentre els alumnes feien la meravellosa activitat de reanimació cardiopulmonar, el Nico l’Àlvar i jo estàvem preparant el famós Escape Room pels nens i nenes de primer d’ESO.

El joc consistia en un seguit de proves de lògica lineals amb 40 minuts de temps per resoldre-les.

L’argument principal és el següent:

La presidenta de Retyrell Co., la companyia de recerca tecnològica més important del món, us ha contractat perquè han descobert que un grup d’espies d’una república rebel s’ha infiltrat a la companyia. No saben qui són però el servei de contra-espionatge ha esbrinat que el seu objectiu és aconseguir els plànols de la nova màquina del temps que la Retyrell està dissenyant. La finalitat d’aquests espies és fer-se amb ells i construir-la per viatjar al passat i destruir tota la defensa dels països del món civilitzat. Si aconseguissin els plànols, seria un desastre sense precedents i la història de la humanitat canviaria radicalment. Qualsevol canvi en e´l passat suposaria una paradoxa temporal, és a dir, desapareixeria el present.

L’últim agent de la companyia, abans de desaparèixer, va enviar un missatge xifrat on explicava que un dels agents havia trobat els plànols i els havia amagat en un dels magatzems de la companyia. Per saber on es troben els plànols i la clau de sortida va crear una app amb una seqüència de pistes. Tenim el mòbil amb l’app, ja que va aconseguir clonar-lo i enviar-lo juntament amb el missatge xifrat. Els agents rebels han entrat en la companyia i han aconseguit segrestar a tota la directiva, ara es dirigeixen cap al magatzem a buscar els plànols. Trigaran 40 minuts a arribar. Ells no saben que tenim el mòbil i que hem arribat abans que ells. El vostre repte serà trobar els plànols i sortir del magatzem abans que arribin els agents. Si no ho aconseguiu, tot el nostre món es desfarà en un instant.

Personalment, crec que ha sigut un projecte molt entretingut i interessant no només pels qui ho hem preparat sinó també pels nens de primer i que ho hauríem de repetir més sovint.