El primer dilluns de curs, hem vist una pel·lícula anomenada Outbreak per introduir la situació inicial Mens Sana in Corpore Sano. Com que la situació tracta sobre la malaltia física i psicològica i el film també, ha sigut una introducció bastant adient.

Aquí hi ha un resum del film:

Tot comença en una petita base militar durant una guerra (la del Vietnam) al Zaire ( l’actual república democràtica del Congo) on s’inicia una epidèmia que amenaça d’acabar amb la humanitat. Per no córrer riscos, l’exèrcit nord-americà envia una bomba a la base perquè el virus no s’expengui. Uns anys després, el virus reapareix a la zona del principi i a causa un animal portador l’epidèmia arriba a un petit poble dels Estats Units de Nord Amèrica anomenat Cedar creek i el virus anomenat Motaba comença a matar a la gent del lloc. Llavors, el protagonista Colonel Sam Daniels i la seva tripulació es dirigeixen fins al poble per intentar finalitzar amb l’horrible situació. Arriba un moment on els companys d’en Sam com per exemple el Lieutenant Colonel Casey Schuler o la seva exdona anomenada Dra Roberta “Robby” Keough són infectats i el virus passa de ser una causa de salut física a una física i psicològica.

En conclusió, podríem dir que les malalties no només són nocives per la salut sinó que també per la societat i per el seny.