El segon dia, 11 d’abril, ens vam aixecar a les 8:00 del matí i després de vestir-nos vam anar a esmorzar. Jo em vaig prendre un suc de taronja i tres torrades amb melmelada.
Una vegada acabats, ens vam anar a rentar les dents i vam començar les activitats que tocaven aquell dia.
A la primera activitat varem repassar els estaments.
A la segona activitat vam apendre els diferents elements arquitectònics de l’art romànic i l’art gòtic i com els construien.
Quan ja teniem molt clares les diferencies entre l’art romànic i l’art gòtic vam tornar a fer una visita al Monestir de Poblet. On varem visitar totes les estàncies del monestir que haviem estat estudiant el dia anterior. I on vam poder donar una volta pel monestir observant i diferenciant els elements arquitectònics de l’art romànic i l’art gòtic.
Com plovia tant vam haver de tornar en autocar a l’alberg, vam dinar i vam seguir amb les classes.
La següent activitat va ser sobre les carboneres.
A l’edat medieval s’utilitzava carbó en comptes de fusta per fer foc. Era una manera més fàcil i menys costosa. Ens van ensenyar les diferentes parts de la carbonera.
I també com es construeix una.
Primer es tallen les branques de l’alzina al bosc. Després es monta la sitja amb la fusta de l’alzina. A continuació es cobreix la sitja amb fulles d’alzina o palla. I desprès amb terra. S’encen la sitja amb foc des de l’ull, i quan ja s’ha convertit la fusta en carbó, es desmonta la sitja i s’agafa el carbó.
Després d’aquesta activitat es va posar a ploure i vem aprofitar per dutxar-nos i endressar les habitacions.
Anècdota:
Per la nit, teniem temps lliure, estavem a l’habitació tots els nens i les nenes. El Xavi va començar a saltar de llitera en llitera, i en un salt d’aquests, va saltar tan alt que es va donar un cop al cap amb el sostre. Va ser graciosisim. Casi es cau a terra.