Ja farà uns dies, que va venir un dels advocats més importants del nostre país anomenat Eudald Vendrell a parlar-nos sobre la definició jurídica de persona.

Primer de tot, ell ens va definir que volia dir el dret i quina relació tenia amb la identitat jurídica. La definició és la següent: Les lleis són el conjunt de normes per assegurar el dret de les persones. Òbviament tot això és una aspiració i una utopia, ja que al pas dels anys aquesta definició no l’han respectat gaires governs. Un exemple, seria el decret de Virgínia del segle XVIII. Aquest decret, deia que tots els homes són iguals per la seva naturalesa i no per les seves riqueses. En canvi, durant molts anys aquesta declaració d’igualtat s’ha quebrentat en molts casos com seria en l’esclavisme. Per totes aquestes desigualtats, l’any 1948 es fa la declaració dels drets humans per definir el respecte que mereix tot ésser humà per les altres persones. Però el més important de tot, és que tothom té dret a ser considerat persona. Per tant, un individu a de complir els següents atributs: Abans, per ser una persona des del punt de vista legal havies de viure 24 hores com a mínim, però aquest fet canvia el 2011 i la personalitat es passa a obtenir des del moment de néixer. També, està el fet créixer i anar canviant d’edat i amb això es poden definir moltes normatives respecte la diferència d’anys ( si ets major d’edat, tens uns drets diferents que si ets menor). Després, hi ha la filiació que defineix de qui ets fill i llavors obtens els cognoms dels pares. Has de pertànyer a un sexe, has de tenir una nacionalitat i finalment, tens dret a tenir propietats.

Personalment, crec que va ser tot un honor poder escoltar el senyor Eudald Vendrell i que la xerrada va tenir molt interès.