Dins de l’àmbit de català, durant aquesta situació d’aprenentatge els alumnes de tercer de l’institut viladomat hem fet un seguit d’enquestes per fer una predicció de l’institut ideal de cara a la nova construcció de l’any vinent.

En la nostra breu enquesta, hem preguntat als alumnes de 3r d’ESO sobre la seva percepció subjectiva del treball col·laboratiu, ja que d’aquesta manera podríem millorar la forma d’enfocar la composició dels grups de cara al futur.

Amb totes les dades obtingudes , podem arribar a les següents conclusions.

Principalment, segons la informació extreta, el treball col·laboratiu no el canviaríem en molts aspectes. Per una banda, tothom està d’acord que el treball cooperatiu, tal com l’entenen, és una eina que pot servir i pot ser molt assequible en el futur laboral. Igualment, creiem que els rols potser s’haurien d’anul·lar perquè la majoria de gent sap quina és la funció del seu respectiu rol (per tant saben del que estan parlant quan donen la seva opinió) i a més segueixen pensant que no serveixen de gaire. Més tard, hi ha el tema dels alumnes amb dificultats d’aprenentatge. Dins d’aquest apartat, es pot afirmar que la gent reconeix que no se li fa molt de cas a aquestes persones dins del grup i per això l’alumnat hauria d’ajudar-los quan el professor planteja una nova tasca posant de la seva part. També, dins de l’àmbit de la comunicació, organització i distribució de feina entre els companys, sempre hi és present la mateixa problemàtica. Sempre hi ha un membre que fa més que els altres. Després, està la freqüència en la qual l’alumnat creu que s’hauria de canviar de companys grupals. Segons els resultats, la moda se situa entre el mes i el mes i mig. Però, també es podria establir una mitjana entre els resultats per saber en quina periodicitat es canviaria de grup que seria de 6,19 (6) setmanes. Llavors, com que, segons l’alumnat, és bastant complicat pels professors compondre els grups, aquests haurien de fer un sobreesforç per crear més agrupacions en menys temps. Per tant, si l’alumnat vol que es produeixi aquest fet també hi hauria d’haver una millora en l’actitud.

Tots els factors que acabem d’exposar, serien els requeriments de cara al Treball Cooperatiu pel nou institut.