A la classe de biologia, hem fet un seguit de cartells per aprendre sobre els virus els bacteris i els patògens. Personalment, he volgut parlar sobre el que m’ha tocat a mi.

L’Ebola

L’Ebola, també conegut com a Zaire Ebolavirus, és un virus greument perillós que genera una malaltia anomenada febre hemorràgica de l’Ebola que des de ja farà un temps ha provocat un percentatge molt elevat de defuncions. Els seus inicis es remunten l’any 1976 a Sudan i l’altre a la República Democràtica del Congo, concretament a la zona d’un riu que us podrà sonar bastant només escoltar el nom: Ebola. És per això, que se li diu així. Els països on es pot localitzar més fàcilment, ja que s’han arribat a concentrar un gran índex d’infectats són Guinea Conakry, Libèria, Sierra Leone, Nigèria i la República Democràtica del Congo. També, el virus es transmet per contacte directe amb la sang o altres fluids corporals com excrements, orina, saliva o semen i els seus símptomes són febre, dolor muscular, debilitat, mal de cap i de coll. Posteriorment es presenten vòmits, diarrea, alteracions renals i hepàtiques, erupcions cutànies i hemorràgies massives internes i externes. Si en algun cop de la vostra existència teniu aquestes sensacions descrites, és de vital importància que aviseu a les autoritats tot i que el tractament encara no té un procediment molt eficaç però el suport emocional que els experts us poden produir és bastant confortant. Igualment, per prevenir aquesta horrible malaltia el que es pot fer és rentar-se les mans freqüentment, evitar el consum de carn crua i evitar relacions sexuals sense protecció.

En concusió, podríem dir que ha estat una activitat simple però entretinguda i per això es mereix un petit espai en el meu dossier d’aprenentatge.