Prometeu va ser castigat per donar als homes el coneixement del foc. Frankenstein, per descobrir el secret de la vida… Tyrell es mor a mans de la seva creació

Primer de tot, la principal relació que existeix entre Prometeu, Frankenstein i Blade runner és el fet de la creació de la vida. Prometeu crea els humans, Frankenstein crea vida a partir dels impulsos elèctrics i de parts de cossos mortes i per últim en el món postapocalíptic (cyberpunk) de Blade runner es crea nova vida a partir d’enginyeria genètica. Més tard, existeix una rebel·lió de la criatura creada. En el mite de Prometeu no es dóna aquest cas però a Frankenstein i Blade runner sí. Per tant, és el fet que la criatura pren consciència de la realitat i la troba injusta, ja que la vida no està feta per ella i decideix intentar aconseguir aquesta. En el cas de Frankenstein és un monstre que tothom el pren per lleig i desagradable i busca amor i igualtat a la seva existència i en el de Blade runner els replicants tenen molt poca vida (4 anys) i volen ser immortals. Finalment, en totes tres històries hi ha conseqüències per part dels creadors i per tant és un tret romàntic, ja que el creador ha de destruir la seva creació encara que en el cas de Prometeu no es dóna aquest cas però sí que és castigat pels déus.

Una altra cosa que tenen en comú aquestes tres històries és la gran influencia que han aconseguit, arribant a ser relats que gairebé tothom coneix.