Un dilluns de la situació, vam anar a la presó model de Barcelona per veure una exposició de preses dones que havien estat vigents durant l’època del franquisme.

Principalment, l’exposició feia un retrat de les pèssimes condicions de la gent que havia estat empresonada innocentment durant aquest temps. Per exemple, existeixen varies histories que han quedat impregnades i que representen la brutalitat del franquisme. Una de les mes conegudes és la de las trece rosas. El fet relata  l’afusellament de tres noies menors d’edat durant una nit freda a la presó a causa de les seves idees progressistes i principalment, diferents. Fins i tot, un nen el fan assassinar pel simple fet de dir-se Lenin.

En conclusió, el fet de mostrar la brutalitat del franquisme el coneixem tots però veure’l reflectit en una exposició a una presó fa que encara sigui més impressionant.