Avui dia 22 hem fet el tancament de la situació “Identitats” i ens han posat una pel·lícula que tracta un tema molt interessant, aquesta pel·lícula s’anomena Tomboy.

Tomboy és una pel·lícula francesa del 2011, de la directora Céline Sciamma. Tracta sobre la infància i les relacions entre els nens, i de com una nena insatisfeta pel paper que juga en la societat decideix fer-se passar per nen davant de tot el món.

En un principi tothom creu que biològicament el protagonista és un noi, per la forma en què vesteix, la forma en què camina, les actituds que té… I fins que no arriba l’escena del bany, no ens adonem que va néixer sent noia.

Al llarg de la pel·lícula, es tracten diversos tòpics sobre allò considerat “de nens” o “de nenes”. Com per exemple; es algo de “noi” jugar a futbol, portar el cabell curt, tirar escopinades al terra.

I en canvi el que és de “noia” és portar vestits, maquillar-se, ballar ballet…

Per què? A un noi no li pot agradar ballar, o a una noia jugar a futbol?

En Michael, se sent noi, qui som nosaltres per dir-li que no ho és? No crec pas que sigui un joc d’estiu ni molt menys. És la seva identitat i per més jove que sigui, ho té molt clar, no viu còmode fingint ser algú que no és.

Em sembla molt trista la manera en què la seva mare reacciona, hauria de ser ella la primera en donar-li suport.