Títol: no en té.
Autor: Fabian Wagner (director de fotografia del capítol de la sèrie).
Lloc: Winterfell
Data: 303 AC (After Conquest (Aegon Targaryen Conquest))
Què es veu?
És un picat on es veu a Jon Snow mirant cap al cel (el personatge del centre) ofegat per una multitud de guerrers que lluiten entre ells.
Podem observar alguns detalls significatius com, per exemple, el símbol vermell dels Bolton en el pit d’un dels guerrers morts o les caputxes que porten alguns dels guerrers provinents del nord. Entre la multitud també es poden distingir espases, escuts, arcs i destrals.
No es poden veure les cames de cap dels personatges.
Quin significat té?
La imatge mostra clarament com el protagonista queda atrapat en la batalla entre els cossos i necessita agafar aire per intentar sobreviure.
Com l’ha fet el fotògraf?
Per poder fer aquest pla s’ha hagut d’utilitzar una grua o, potser, un dron.
El fotògraf va fer un picat per poder obtenir una imatge de la multitud que mostrés el patiment del protagonista.
Seguint els passos del fotògraf:
La distància entre la càmera i els homes és d’aproximadament una cinc metres.
La fotografia no té marges, els cossos queden tallats pels límits de la pròpia imatge i això fa que l’espectador s’imagini una gran batalla (a la sèrie es veuen plans més generals d’aquesta lluita).
Com ja he dit, ha volgut incloure una part de la batalla i excloure la resta.
La fotografia està feta des de dalt i amb molta llum natural encara que hi ha llocs on no n’hi ha. La part dreta (mirant la fotografia) és la més fosca.
Predominen els colors foscos i per això la cara blanca i tacada de sang de Jon Snow destaca. Per tant, els colors i la llum si que afecten l’atmosfera de la imatge.
Interpretació:
El primer que es veu és la cara de Jon Snow que mira a la càmera. Immediatament te n’adones que està patint molt.
Després la mirada se’n va cap a la resta dels homes que lluiten molt junts. I és després que es distingeix el mort que porta el símbol dels Bolton al pit.
El que marca la mirada són els colors i la llum. A més, l’expressió del rostre del protagonista destaca per sobre dels altres homes, a la majoria dels quals no se’ls hi veu la cara. Els colors grisos I blavosos dels abrics, els marrons i negres dels cabells i les taques de sang creen textures molt realistes.
Hi ha un contrast entre la cara blanca de Jon Snow i la resta de la imatge i això fa més impactant el patiment.
Amb tots aquests recursos, com ja he dit, el fotògraf aconsegueix mostrar la sensació d’ofegament i crear també interès per saber què li passarà al protagonista.